Tabla de contenido:
Video: Robot seguidor de línea Siebe Deetens: 4 pasos
2024 Autor: John Day | [email protected]. Última modificación: 2024-01-30 08:40
Bij de opleiding Elektromechanica Automatisering aan HOGENT (3e bachelor), hebben we vanuit het vak Syntheseproject de opdracht gekregen om een line follower robot te maken.
Hier kan je het hele bouwproces lezen met uitleg over hoe je zelf aan de slag kan!
Het gaat hier vooral over het realiseren van een plan B (aan de hand van break out boards). Hierna kan je ook de realistie van een zelf getekende pcb bekijken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van smd componenten.
Er is ook een site beschikbaar waar u nog extra informatie kan vinden, indien niet alles duidelijk zou zijn in deze instructble:
Eerst wordt er een plan B gebouwd omdat deze eenvoudiger is om te bouwen. Als er hier iets mis loopt kan je voor je plan A eventueel nog kiezen voor andere componenten. De line follower moet ook voldoen aan enkele specificaties vanuit HoGent, deze kan u hier vinden in het document "specificaties".
Suministros:
PLAN B
Na het vergelijken van verschillende mogelijke opties is er een keuze gemaakt voor de componenten die gebruikt zullen worden bij plan B: (componenten) - Motoren: Polulu 1:30
- Batería: LiPo 7, 4V (2 s)
- H-brug: DRV8833 Adafruit
- sensoren: QTR-8A Polulu
- Comunicación Draadloze: módulo HC-05
- Microcontrolador: Arduino Leonardo
Paso 1: Plan B
Na verschillende testen en het stoten op verschillende problemmen, is het uiteindelijk gelukt om een werkend plan B te maken. En la fase final está er enkel gebruik gemaakt van een P regelaar. En otra publicación de blog, este es el lugar donde se encuentra el programa.
El plan B es ideal para las placas de protección, un sensor QRT 8A van Polulu, un DRV8833 van Adafruit, un módulo HC05. Er zijn natuurlijk ook 2 wielen aanwezig met de ratio 30: 1. Het geheel wordt zoals al eerder vertelt geprogrammeerd aan de hand van een Arduino Leonardo. Hieronder ziet u een foto van hoe plan B er uiteindelijk uit ziet.
Zoals u kan zien es er nog een deel gebruikt van een breadbord. Dit is om de h-brug goed te kunnen bevestigen, zonder dat deze heen en weer zou kunnen slingeren. El modelo HC-05 se bevestigd aan de onderkant van de auto. Deze kan je zo beter wegsteken waardoor je een overzichtelijker eindresultaat verkrijgt.
Zoals u in de video kan zien gaat de robot nog niet super vlot. Dit kan liggen aan het feit dat er enkel gebruik wordt gemaakt van een P-regelaar. Het kan ook eventueel liggen aan feit dat er wordt gewerkt met wielen die een ratio 30: 1 hebben. Hierdoor hebben de wielen een kleiner koppel bij een lage snelheid.
eerste ronden plan B
Na het bekijken van de code kon er besloten worden dan er een fout fue. En stap 2 wordt de code en detalle uitegelegd. Deze kan u daar ook downloaden. Hier gaan estamos en een latere stap dieper op ingaan.
Paso 2: De Code
De code kan u op mijn site gevinden via deze link: Programma
De code kan u ook downloaden op deze site.
Zoals al eerder besproken estaba cada vez más en el código. Deze wordt verduidelijkt op het einde van de blogpost die u hier kan vinden aan de hand van bovenstaande link. Als de fout opgelost fue, dan reed de robot al veel vlotter dan voorheen. Dit kan u hier zien:
Plan B op twee parcours
Paso 3: plan A
Om de volledige stappen te vinden hoe er tot een plan A gekomen wordt, kan u kijken op de volgende site.
Paso 4: Conclusión
We kunnen tot de conclusie komen dat er duidelijk nog ruimte is voor verbetering van de snelheid van Plan B met een I en een D regeling. Er is dus zeker nog verbetering mogelijk voor plan A. De kans dat de pcb sneller zou zijn dan plan B is veel groter. Het is jammer dat dit mislukt is door een kapotte voltregulator.
Ik heb doorheen het project zelf wel veel bijgeleerd. Hoe je een pcb maakt en ontwerpt. Hoe je P I en D reglaar gebruikt om een fout te regelen. Dit zijn een aantal zaken die ik heb geleerd. Het solderen van een smd componenten was ook nieuw voor mij. Tijdens het programmeren heb ik natuurlijk ook veel geleerd, over hoe je beter kan programmeren en Arduino.
Recomendado:
Robot seguidor de línea con PICO: 5 pasos (con imágenes)
Robot seguidor de línea con PICO: antes de que seas capaz de crear un robot que pueda acabar con la civilización tal como la conocemos y sea capaz de acabar con la raza humana. Primero debes poder crear los robots simples, los que pueden seguir una línea dibujada en el suelo, y aquí es donde vas a
Robot seguidor de línea Arduino y L293D Shield: 4 pasos
Line Follower Robot Arduino y L293D Shield: Line Follower es un robot muy simple ideal para principiantes en electrónica. El robot viaja a lo largo de la línea utilizando el sensor iR. El sensor tiene dos diodos, un diodo envía luz infrarroja, el otro diodo recibe la luz reflejada de la superficie. Qu
Diseño de PCB para robot seguidor de línea - Arnab Kumar Das: 4 pasos
Diseño de PCB para robot seguidor de línea - Arnab Kumar Das: Este proyecto asume que ya hemos realizado la selección de componentes. Para que un sistema funcione correctamente, es importante comprender qué demanda cada componente en términos de potencia, voltaje, corriente, espacio, refrigeración, etc. También es importante comprender
Robot seguidor de línea con Arduino Uno y L298N: 5 pasos
Robot seguidor de línea con Arduino Uno y L298N: Line Flower es un robot muy simple ideal para principiantes en electrónica
Robot seguidor de línea avanzado: 7 pasos
Robot seguidor de línea avanzado: este es un robot seguidor de línea con algunas características adicionales. Este prototipo se puede utilizar dentro de una fábrica para el movimiento de material sin conductor. Hay dos estaciones Estación de carga Estación de descarga Desde la estación de carga El robot esperará a Materia